Drankengroothandel Henk Smit

BEEREPOOT IN BEDRIJF BIJ DRANKENGROOTHANDEL HENK SMIT

Op een geweldige plek in Amsterdam, vlak naast het Noordzeekanaal, vind je Drankengroothandel Henk Smit. De sfeer is informeel, je voelt dat er hard gewerkt wordt en vooral voel je dat iedereen er met veel plezier werkt. Marijn, een echte duizendpoot binnen het bedrijf, maar officieel de CFO (hoewel ze niet van titels houden bij Henk Smit) neemt mij mee in zijn verhaal over de samenwerking met Beerepoot. Marijn werkt sinds 2016 bij Henk Smit, hij studeerde toen nog Algemene Economie en Bedrijfskunde, en heeft een mooie groei doorgemaakt. Hein Smit haakt af en toe ook aan, wat zorgt voor een nog dynamischer gesprek.

OVER DRANKENGROOTHANDEL HENK SMIT

We gaan even kort terug in de tijd. In 1973 is Drankengroothandel Henk Smit opgericht door Henk Smit. Hij verkocht met een kleine vrachtwagen bier en limonade in Limmen en omstreken. De groei zat er goed in, zo goed zelfs dat het bedrijf in 2002 verhuist van Limmen naar Amsterdam. Dit indrukwekkende bedrijf, dat inmiddels gerund wordt door 2 van zijn 5 zoons, Maarten en Hein, heeft op dit moment ruim 90 medewerkers. Wekelijks worden er meer dan 10.000 bestellingen verwerkt, zowel voor horeca als voor particulieren. Naast de groothandel, zijn er de verkoopplatformen DrankDirect en DrankDozijn. Door optimale inrichting van het distributiecentrum, geavanceerde ICT-toepassingen en continue optimalisatie worden de dagelijkse goederenstromen perfect verwerkt.

Drankengroothandel Drankdozijn

SAMENWERKING DRANKENGROOTHANDEL HENK SMIT EN BEEREPOOT

Beerepoot levert al sinds 2000 de juiste logistieke oplossingen aan Drankengroothandel Henk Smit. Henk bestelde toen een rollenbaancircuit dat jarenlang de emballagelijn was bij de groothandel. 15 jaar geleden is dit circuit vervangen door een palletbaan die destijds door Beerepoot op maat is gemaakt voor Henk Smit. Marijn en Hein besloten in 2024 weer terug te gaan naar het oorspronkelijk rondje van Henk. Deze emballagelijn is samengesteld uit nieuwe bandbochten en gebruikte bandtransporteurs. Een systeem van bijna 200 meter lang. De cirkel is weer rond.

Drankengroothandel Drankdozijn
Drankengroothandel Drankdozijn
Drankengroothandel Drankdozijn

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van consumenten die via DrankDozijn bestellen, heeft Beerepoot de afgelopen jaren veel lijnen geleverd. Altijd tot volle tevredenheid van Marijn en Hein. De basis was een transportsysteem voor de automatische verwerking van DrankDozijn. In de afgelopen jaren is dat systeem in fases uitgebreid tot een systeem dat meer dan een halve kilometer lang is! Een compleet en complex transportsysteem op maat, op een entresolvloer met steigende lijnen en afvoerende lijnen, inclusief een spiraal conveyor.

Marijn benadrukt: “Beerepoot heeft oneindig veel voorraad en kan zoveel bieden, dus alles is mogelijk. Dat maakt dat we 1 sluitend systeem krijgen en het machinepark zo optimaal mogelijk kunnen maken.”

REALISATIE LOGISTIEKE OPLOSSINGEN

Hein en Marijn hebben vaak creatieve logistieke plannen. Soms weten ze nog niet precies wat ze willen. In beide gevallen nemen ze contact op met Dennis Beerepoot, hun contactpersoon bij Beerepoot. Vaste kaders geven ze nooit, ze staan open voor nieuwe dingen en laten zich graag verrassen. Samen sparren en versterken ze elkaar zodat Beerepoot kan realiseren waar zij behoefte aan hebben. Voorop staat dat het in het totaalplaatje moet passen. Omdat standaardoplossingen niet bestaan wordt alles op maat bedacht, getekend en vervolgens gemaakt in de werkplaats bij Beerepoot.

Drankengroothandel Henk Smits

“Wij worden vaak positief verrast door de logistieke oplossingen die Beerepoot op maat voor ons ontwikkelt. Dat Beerepoot zoveel in huis heeft, maakt dat er oneindig veel mogelijk is!”

Het spreekt zowel Marijn als Hein erg aan dat Beerepoot altijd in oplossingen denkt en gedurende projecten nog van alles bedenkt. Zelfs na het tekenen van een order, biedt Beerepoot de mogelijkheid om nog van alles aan te passen. Dat zorgt voor de beste logistieke oplossingen. In de gedrevenheid vinden ze elkaar. Wat de samenwerking ook bijzonder maakt, is dat zowel Henk Smit als Beerepoot echte familiebedrijven zijn, daarin herkennen ze elkaar en dat zorgt voor een goede klik.

SERVICE VAN BEEREPOOT

Beerepoot is nooit star en geen volger van vaste regeltjes, ze zijn heel flexibel en staan altijd klaar om problemen op te lossen. Na levering zijn ze ook nog goed bereikbaar en schakelen ze snel. De monteurs van Beerepoot verhelpen incidenten graag omdat ze bij Henk Smit echt interesse tonen in hun werk. Dat ze vaak een lekker biertje meekrijgen voor het weekend, helpt ook mee.

Een mooi voorbeeld van de klantgerichtheid van Beerepoot vond tijdens de kerst in 2021 plaats. Op 2e kerstdag was er een grote storing in een machine, die niet via Beerepoot geleverd was, die alles draaiende moest houden. Hein belde Dennis om 7:30 in de ochtend, want er is maar 1 bedrijf dat dit kon oplossen op deze dag en dat is Beerepoot. Dennis regelde het direct. Sam van Zelm, 75 jaar oud en nog steeds trouw bij Beerepoot in dienst, stapte in zijn bus en werkte de hele dag hard aan het herstel van de machine. De as was gebroken, dus het was een grote klus. Einde dag deed alles het weer!

Marijn sluit af: “Het is goed om te zien dat Beerepoot in beweging is, net als wij. Met de juiste focus richting de toekomst.”